Бистро „Афродита“-село Бели Осъм

Личен празник и леко удължен уикенд (обичам тази фраза) ни водят в село Чифлик,община Троян.Балнеоложкият курорт е известен с минералните си води ,красивата природа и прохладата по течението на река Бели Осъм.Близостта на разнообразни туристически дестинации,“Национален парк Централен Балкан“ ,резерват „Козята Стена“, както и лековитите води събират тук много хора от региона и страната .

Бистро Афродита, Сладкарска работилница

Бистро Афродита-Бели Осъм

Бистрото забелязваме по пътя от с. Бели Осъм към Чифлик .Рекламата върху стената на старинна къща предполага вкусни домашни торти и пасти.Отбелязваме го мислено,защото личния ни празник ще бъде подсладен с торта.Първоначалната идея беше да я закупим предварително и да я съхраняваме в хотела.Когато видяхме Бистро Афродита и Сладкарска работилница,решихме да я купим в деня на събитието.Липсата на хладилник в хотелската ни стая ни накара леко да променим концепцията.Няма как да изядем цяла торта и няма къде да я съхраняваме.Затова решихме да отбележим сладкия момент в самото бистро.

Бистро Афродита-Бели Осъм

Част от почивката е предвидено да мине на велосипед.Решаваме да се разходим от с.Бели Осъм до старата баня с басейн в с. Шипково.Общо 25 км. маршрут – отиване и връщане.Пътем спираме да проверим как изглежда бистрото и какво предлага.Оставаме очаровани !

Приятно,чисто и уютно местенце ,обзаведено с вкус.

Богат асортимент от сладки вкусотии-торти,пасти ,чийзкейкове,тирамису ,домашна лимонада и два вида кафе.Местен семеен бизнес.Хората работят и в неделя! Един малък оазис в района !Обичаме да подкрепяме семейния бизнес.

Чийзкейк-Бистро Афродита-Бели Осъм

Караме до Шипково и обратно . Маршрутът е доста приятен. На отиване имате само изкачване,но без много стръмни наклони.На връщане е само спускане.Отличен за леко физическо натоварване и релакс.

Приключили с колоезденето, решаваме да се наградим с чийзкейк и да наваксаме изгорените калории.Влизаме в бистрото и виждаме хора ,които сладко похапват салатки,супички и други вкусни неща.Това изобщо не го бяхме забелязали!Оказва се,че заведението има чудесно обедно меню и разнообразно основно меню !

За да не ни стане лошо от сладкото, решаваме да хапнем пилешка супичка и миш-маш ! Невероятно вкусно ! Така им се нахвърлихме ,че забравих да ги снимам (обещавам за другия път) .За десерт прекрасен чийзкейк с кафенце !Оставаме много доволни! Решаваме да преместим празника тук или поне обяда и тортата.Сладкарската работилница предлага различни видове торти с предварителна заявка,но както казах,липсата на хладилник в хотела промени намеренията ни.Решаваме,че ще се ограничим само с пасти.За наша радост в бистрото има и свещички.

Настъпва денят на голямото събитие.Около 13ч. сме в бистрото.Посреща ни мила,приятна ,усмихната сервитьорка,която подробно отговаря на всичките ни въпроси.Не искаме да преядем ,но в същото време искаме да опитаме повече неща.Поръчваме селска салата с вкусно домашно сиренце,крехък език в масло ,който се топи в устата,пилешка кавърма,хрупкава чеснова пърленка и лимонада.Всичко е много вкусно!

Селска салата с домашно сирене
Език в масло-Бистро Афродита-Бели Осъм
Пилешка кавърма-Бистро Афродита-Бели Осъм
Пърленка-Бистро Афродита-Бели Осъм
Френска селска торта-Бистро Афродита-Бели Осъм

За десерт има френска селска торта и кафенце,а свещичките за празника настаняваме върху една паста.От заведението добавят розови захарни сърчица.

Очаква се към бистрото да има и леглова база.Надяваме се да е скоро!

Защо ни хареса „Бистро Афродита“

  • Чисто и приветливо място
  • Обзаведено с вкус
  • Любезен персонал
  • Вкусна храна и сладкарски изделия
  • Отлично обслужване
  • Разумни цени
  • Семеен бизнес

Бистро Афродита се намира в с. Бели Осъм, ул. „Стоян Българенчето“ 310

Телефон за контакт : 088 721 9049

Повече подробности за продуктите на Сладкарската работилница вижте тук : https://candy-store-2491.business.site/?utm_source=gmb&utm_medium=referral

Бистрото си заслужава да го посетите и да се насладите на вкусни домашни сладкиши и ястия.Горещо го препоръчваме ! Подкрепете хората,които се опитват да развиват семеен бизнес в малките райони и в сериозна конкурентна среда!

Препоръчано от #traveluser

За курорт Чифлика

Чифлика е чудесно място за почивка,но както много други места през годините претърпя доста промени. Винаги има много желаещи да си почиват край минерална вода и на чист въздух.Ако плановете Ви са да прекарате почивните дни край тълпи от хора покрай басейните и вътре в тях и обичате силна музика,която се носи от някои хотели от ранен следобед до 2-3 часа през нощта – това е Вашето място.Ако искате да се насладите на тишина и спокойствие ,шума на реката и песента на птиците, може да се възползвате от къщите за гости по пътя Бели Осъм-Чифлик.Предполагам ,че и ние ще се възползваме от тях следващия път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.