Вкусно джоланче в ресторант „Стария хан“- Перник

Събота вечер пътуваме към Перник .Изтощени от спорт и туризъм през деня ,решаваме  да се поглезим с нещо вкусно за вечеря. Добра приятелка ни препоръча ресторант ,а друга добра приятелка каза,че в Перник няма хубави ресторанти.Кулинарният инфлуенсър заговори в нас.Решаваме да проверим кое от двете твърдения е вярното.Оставям тежката задача по шофирането на Ани.Разбираме се ,че и аз ще карам,aма….друг път.Заемам се с нелеката задача на навигатора.Приятелката ни обясни,че е много лесно и близо -влизаш в Перник,отклоняваш се на кръговото и готово.Да,ама не! На кое кръгово и как толкова близо? По адрес в Гугъл ресторант „Стария хан“ се води на улица „Никола Козлев“ №91.Минаваме кръговото на Южната дъга и навигацията ни води към Радомир.Пътуваме известно време и напрежението в колата нараства. Естествено ,навигаторът е виновен.Така е ,когато гладни хора пътуват към ресторант.Ани саркастично отбелязва,че както сме тръгнали е по-добре да резервирам места във „Friends“ и направо да продължим към Кюстендил.Решавам,че аз съм въвел нещо грешно и опитвам да вкарам адреса отново. Точно докато го правя,изпускаме пряката, на която трябва да се отклоним. Ани вече е ядосана ,а аз се смея.Колко му е да направим обратен завой в Радомир! Навигацията отново ни показва същото място.Значи грешката не е в Гугъл. Хващаме следващата отбивка и след кратко криволичене по уличките пристигаме.

Ресторантът прилича на този от снимките ,които видяхме в интернет. За по-сигурно звъним на приятелката, да провери дали не сме объркали заведението.След малко ни връща отговор – на точното място сме! В заведението група абитуриенти празнува бал.Заради карантината,баловете се изместиха за юни и юли месец.Дано има места.

Ресторант "Стария хан"-Перник

Ресторант „Стария хан“-Перник

Посреща ни усмихната сервитьорка и ни настанява в градината. Заведението има  48 места във вътрешната зала, 24 места в остъклената зала и 40 в градината.Избираме си по сенчеста маса,предвид високите температури навън.

Носят ни меню,което преглеждаме бегло.Нашата приятелка ни разказа ,че всичко е много вкусно и каквото изберем,няма да сгрешим.Предпочитаме да се доверим на препоръките на сервитьорката.Доста сме гладни и охотно приемаме предложението за „Джолан за двама“. Към него за разкош поръчваме и два вида салати.Понеже сме на строга диета и не ядем хляб,поръчваме чеснова пърленка с шарена сол,току-що омесена от готвача. Човек трябва да се храни здравословно!И за да подобрим антивирусната обстановка, си поръчваме пържени картофки със сирене. Аз си взимам наливна бира.Ани,като опитен и отговорен шофьор, спира избора си на сода.

Докато разменим няколко реплики относно пътуването ,пристигат бирата,содата и салатите. Удивени сме от тази бързина,но предвид баловете,хората най-вероятно са приготвили достатъчно заготовки и нещата се случват бързо. Мога да кажа,че това е най-бързо изпълнената поръчка,която съм виждал.Поглеждам часовника си ,за да засека след колко време ще ни донесат джолана и пържените картофи.Все пак правим ревю на заведението и трябва да представим точни и актуални данни.След около 2 минути ни носят джолана . Тук трябва да отбележа,че може би е изпечена голяма партида джолан, заради абитуриентите и затова нещата стават толкова бързо. В нормална ситуация има нужда от малко технологично време за изпичането. Ще проверя пак елемента бързина на приготвянето на храна при следващото ни посещение и ще напиша ъпдейт.

След около минутка ни донесоха пърленката,която е чудесно изпечена,ухае  страхотно и  е толкова дълга,че трябва да я сгънем, за да я съберем  на тясната страна на масата. Даже не мога да я събера в един кадър  ,а трябва да направя панорамна снимка от няколко кадъра.Шегувам се ,ползвах дрон! Добре де ,леко преувеличих,събрахме я без да я сгъваме,но наистина ме впечатли. Беше голяма и много вкусна.

Вкусна,голяма,прясна,хрупкава пърленка с чесън и подправки в ресторант "Стария хан "-Перник

Вкусна,голяма,прясна,хрупкава и ароматна пърленка с чесън и подправки в ресторант „Стария хан „-Перник

Идва ред да кажа нещо за джолана. Всички си мислят ,че могат да го готвят ,но на малко места се справят добре.Този определено ни впечатли! Все още се сещам за вкуса му. Златисто изпечен,ароматен,сочен ,вкусен… Месото се дели с лекота и не става жилаво, докато го дъвчеш. Обилно гарниран със задушени картофки с подправки.Наслада за окото  и сетивата.Шедьовър в кулинарното изкуство!

Вкусно джоланче в ресторант "Стария хан"-Перник

Вкусно джоланче в ресторант „Стария хан“-Перник

Салатите са големи и вкусно приготвени.Същото мога да кажа и за пържените картофи.

Гръцка салата в ресторант "Стария хан "-Перник

Гръцка салата в ресторант „Стария хан „-Перник

Овчарска салата в ресторант "Стария хан "-Перник

Овчарска салата в ресторант „Стария хан „-Перник

Хапваме с удоволствие и си почиваме.Сервитьорката редовно проверява какви са текущите ни нужди. Вечерта протича чудесно. Даже Ани кара като истински професионалист на връщане.

В заключение искам да кажа, че всичко много ни хареса. Мястото не претендира за някакъв лукс,но обслужването е чудесно и храната е невероятно вкусна. Цените са съвсем разумни за това,което се предлага .Пак ще ги посетим и ще публикувам ъпдейт към статията.Препоръчвам на всеки, който има възможност, да мине и да опита!

Пиша първия ъпдейт още преди да публикувам статията.Посещаваме ресторанта на следващата седмица.Този път няма абитуриенти/Решаваме да опитаме нещо различно. Ани избира пържена пъстърва. Аз като по-скромен си избирам телешки език в доматен сос с чесън.

Пържена пъстърва в ресторант Стария хан-Перник

Пържена пъстърва в ресторант Стария хан-Перник

Телешки език в чеснов доматен сос

Телешки език в чеснов доматен сос-ресторант „Стария хан „

За съжаление пърленките бяха свършили.Няма проблем,понякога и препечените филийки вършат работа.Но,все пак друго си е пърленката.

Ани опита салата „Цезар“ -много и хареса.

Салата "Цезар" в ресторант "Стария хан"- Перник

Салата „Цезар“ в ресторант „Стария хан“- Перник

Сочно пилешко дробче по селски с гъбки и сос

Сочно пилешко дробче по селски с гъбки и сос в „Стария хан“-Перник. Силно препоръчвам !

Ъпдейт относно скоростта на приготвяне на храната: След няколко посещения на ресторанта мога да потвърдя,че джоланчето е със същия страхотен вкус и бързо приготвено,както първия път .

Адрес:  гр. Перник ул.“Никола Козлев“ №91

Телефон за резервации: 0894948357

Гугъл Мапс ще ви заведе на правилното място

#traveluser

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.