Крафт пивоварна Ромбус

Отлична бира и превъзходна храна за ценители

Приготвянето на вкусна храна е изкуство.Прилича на красива картина или добре композирана музика.Създава удоволствие за сетивата на тези,които могат да оценят качеството .За хората,които искат лично отношение и могат да оценят вкусната храна и добрите напитки,се опитваме да намерим най-добрите места за хранене и да ги опишем в блога.Впускаме се в поредното кулинарно приключение – този път в Пазарджик.Семейна крафт пивоварна,която ни препоръчаха наши приятели.Информацията беше,че е подобна на Бирария „Йегерхоф“ в Пловдив,но с по-малък капацитет и брой места.Резервирах места два месеца по рано ,за да е сигурно ,че ще сме там за имения ден на Ани.Времето изтече незабелязано и ето ни на път за Пазарджик!

Как стигнахме до Пивоварна Ромбус ?

От автомагистрала „Тракия“ хванахме отбивката за Пазарджик и на първия светофар (на затвора) завихме наляво.Оттам само направо,до табелата за село Йвайло и видяхме сградата вдясно от нас.Няма как да я пропуснете.Адресът в Гугъл е : шосе „Ивайловско“ 41, 4400 Пазарджик. За справки и резервации може да ползвате тел: 089 228 3007 Уеб сайт : http://rhombusbrewery.com

Мястото

Пивоварна и ресторант с лятна градина и общ капацитет 180 места.Около 60 места вътре и около 120 навън с възможност за увеличаване на местата в градината според Вашите нужди.Обстановката е приятна и чистотата е на ниво.Ако трябва да сравняваме с „Йегерхоф“ ще кажа,че в „Йегерхоф“ са вложени доста повече пари и площта им е в пъти по -голяма,затова няма да сравнявам двете места по този показател.Към пивоварна Ромбус има хотелска част,която е в процес на изграждане и поради тази причина няма да я описвам сега.Има опции за настаняване ,но е по-добре да се консултирате с хората по телефона.

Менюто

Менюто впечатлява с това,че не е голямо,но е много вкусно.Тук няма да намерите типичната храна, салати и десерти,които се срещат в другите ресторанти.Хората предлагат само това ,което харесват като храна и го готвят изключително вкусно! В ресторант Ромбус не можете да си поръчате шопска или овчарска салата,но може да се насладите на авторските салати,които приготвя лично шефката! За ястията от месо се ползват продукти от местни производители, за да са възможно най-пресни.Месото се приготвя бавно на тексаски смоукър,което го прави изключително крехко и сочно! Направо се топи в устата !Подправките се много добре подбрани и придават чудесен аромат на месото.Пържените картофки с домашно приготвен сос тартар са кулинарно изкушение ,на което е трудно да се устои.

Бирата

Полейте тази вкусна храна с великолепна заначтчийска бира и се наслаждавяйте на живота !

За да разберете коя бира най-добре допада на Вашия вкус,поръчайте дегустационно бирено меню! За любителите на безалкохолните напитки и шофьорите има прясно приготвена на място бъзонада ,която не е за пренебрегване.

Дегустационен сет-Крафт бира Ромбус

Поръчайте си бира по Ваш вкус ! Имайте предвид,че голямата бира е 1 литър, а малката 400 милилитра ! Ние предпочетохме малката бира няколко пъти ! Любими ни станаха „Вайс“, „Алоха“ (изключително ароматна и вкусна ) и тъмният зимен вкус „Английски портер“ !

В очакване на месото, опитахме салата „Рустик“ и сезонната салата „Зеле Гурме“, приготвени лично от главната фотограф-готвачка Ани .

Салата „Рустик“ с изключително вкусен патладжан и пъдпъдъчи яйца .
Сезонна салата „Зеле Гурме“ със синьо сиренце и други глезотийки .
Свински ребра със сос – невероятно сочни и вкусни!На второ място в личната ми класация за Европа след Белград ! В никакъв случай не ги пропускайте !
Фермерски пъдпъдък ! Ароматно,сочно и крехко месце! Бирария Ромбус !
Селски суджук – опитайте със светла или тъмна бира в неограничени количества !
Сочни,хрупкави ,златисти пържени картофки с домашен сос „Тартар“ ! Задължителна добавка към всяко месце и бира !
Вкусни телешки кюфтенца !
Свински гърди – това беше закачката с готвачката ! Казах и ,че тук ще се издъни и ще провали хубавото впечатление. Не познах ! Дамата владее висшия пилотаж и ги приготви невероятно вкусно ! Облизахме си пръстите !

Това го няма в менюто ! Не знам как е попаднала тази снимка тук! Дано никой не я види! Може би е от личната колекция на шефа! Готвачката ни го донесе за опитване ! Уникални сиренца приготвени от човек,който знае какво прави ! Сигурно той прави и бирата ! Благодарим за дегустацията !

Десерт-Крафт бирария „Ромбус“
Десерт-Крафт бирария „Ромбус“
Десерт-Крафт бирария „Ромбус“

Следващият ден започва с вкусна закуска, включена в цената на нощувката! Всичко се приготвя на момента и е вкусно,сочно,калорично и витаминозно ! С домашни продукти !

Вкусни пържени филийки и мекички с домашно сиренце и сладко за закуска !

Рано или късно нещата стигат дотук.Това не трябва да ни натъжава,защото отваря нови възможности да опитваме от вкусната храна и бира, още, и още, и още ! Парите не са дадени напразно!

Защо ни хареса ресторант Ромбус?

Семеен бизнес

Изключително вкусна храна приготвена с професионализъм

Отлична занаятчийска бира произведена на място

Чисто и приятно

Хубава музика

Разумни цени

Добро обслужване

Със сигурност ще посетим ресторант Ромбус отново и горещо го препоръчваме на всички любители на вкусната храна и добрата крафт бира !

Препоръчано от #traveluser

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.