Парк и СПА Хотел Марково-село Марково

Уважаеми читатели,

Моля, имайте предвид,че ние не сме експерти-оценители на СПА хотели. Настоящата статия отразява нашето виждане като потребители! Информацията която даваме, е актуална към месец февруари 2021 година !

Пристигаме в хотела около 13 ч.Противно на очакванията ни времето е сиво и леко мъгливо.Важното е ,че настроението е слънчево!Очакват ни няколко дни пълен релакс.Пътем спираме да си купим малко деликатеси от истинско месо .Силно препоръчвам продуктите на  Сърнегор Агро, известни още като „Телешко от Сърнегор“. За подробна информация вижте фирменият им уеб сайт https://sarnegoragro.bg/ .Хората наистина произвеждат качествени неща !

Настаняването в хотела е от 14 часа,но стаята ни е готова и няма проблем да се настаним веднага.Момичето на рецепцията е усмихнато и услужливо.Благодарение на COVID-19 се научих да виждам усмивките дори и през маска !След кратко обяснение за работното време и кое къде се намира, вземаме багажа от колата и се отправяме към стаята. Тук е момента да кажа,че паркингът е много голям и спокойно може да побере колите на всички гости. Повече подробности вижте на сайта на хотела : https://hotelmarkovo.bg/

Стаята:

Асансъорът услужливо ни качва до четвъртия етаж.Резервирали сме двойна „делукс“ стая със спалня и изглед към града.Стаята се оказва точно срещу асансъора – дали това е „делуксът“ ? Ползата е ,че няма да си амортизираме обувките и джапанките по дългите коридори на хотела,а вредата – че всичкият шум от жизнерадостните гости на етажа,ползващи асансьора, се чува в стаята. Такъв ни е късметът!
Прекрачваме гордо прага на стаята.Там ни очаква нашата спалня. Няма проблем,че е събрана от две единични легла и матраците са отделни.И без това имах нужда от уединение ! Един топ матрак ,би запълнил празнината между двата матрака,но са го спестили.

Имаме си просторна тераса с масичка и столове.

В банята има всичко необходимо за един нормален престой.

Контактите са достатъчни,за да зареди човек всичките си устройства.В хладилника цари изобилие от напитки ,а на стената се е позиционирал телевизор с плосък екран.

Всичко изглежда наред.Сравняваме нашата стая със стаята на приятелите ни .Тяхната стая е „стандартна“.Разликите не са съществени.Гардеробът им е по-малък от нашия ,но достатъчен.Нощните им шкафчета са различни-нямат чекмеджета.Телевизорът им е една идея по-малък.Терасата е същата.Спалнята е от две съединени легла ,но има топ матрак !!! Имат си и тишина,защото стаята е далеч от асансъора!Това са неща,върху които е добре да се замислят от хотела!Нашето мнение е ,че не може една стая да се определя като „делукс “ ,само заради обновената мебелировка.Не омаловажавам обзавеждането,но когато човек е дошъл да си почине,нещата са комплексни и тишината не е на последно място.Важно е също,когато времето се развали,завесата да не се вее от влизащия през затворената балконска врата вятър!Едно леко регулиране на вратата би решило проблема.Затова смятаме,че в конкретния случай ,доплащането за „делукс“ стая (тази конкретна стая ) нямаше смисъл!!!

Оставяме багажа,грабваме халатите и се спускаме в СПА центъра.


СПА центъра-впечатления от първия ден :

Първото място,което посещаваме е билковата сауна.Мирише приятно ,топличко е.Около 15 минути престой по моя часовник Casio (не е платено за реклама) и около 40,2 градуса пак според същия часовник.Ползвам часовника си за тези измервания, защото в тази сауна няма термометър и часовник. Поради факта,че моя часовник не е официално одобрен измервателен уред ,не претендирам за 100% точност в измерванията,но определено е доста близо до истината. Моля да имате това предвид за всички измервания направени с него.

Второто място,което посещаваме е финландската сауна.Там има термометър и часовник.Температурата е около 80 градуса.Според мен ,нещата тук са наред.

Парната баня е едно от любимите ни места. Свикнали сме в нея да има вода за обливане под формата на чешма с тас или ръчен душ.Тук чешмата липсва. Има подобие на маркуч с накрайник ,от който обаче не потича вода. Информирахме СПА рецепцията .Казват ни,че напоследък душа правел проблеми и обещават да го поправят .

Ледената стая е нещо много добро за всеки спа център.Въпрос на технологично и интериорно решение е как е направена тук .Според техния термометър,температурата е около 8 градуса .

Басейнът :


Външният басейн на хотела,който по обясними причини не се ползва през зимния сезон !

В залата има четири отделни басейна ,два от които детски.Първият,най-близо до входа,е леко хладен.

Вторият е по-топъл ,но водата ни се стори леко мътна… Може би си въобразяваме,заради преумората от пътуването.Другите два са пълни с дечица.

Навсякъде около басейна са подредени шезлонги.Има и няколко шатри.

Отиваме в джакузито на открито .Тук всичко е наред.Температурата е 39,2 измерена със същия часовник.За съжаление съм забравил да го снимам . Киснем известно време в него и се качваме в стаята да си починем.Довечера сме на ресторант !

Басейнът: Ъпдейт от ден трети !
Източиха басейна ,в който водата ни се стори мътна.Очевидно хората си следят нещата!Полага се грижа за чистотата !

Масажите:


Изпробваме релаксиращ антистресов масаж и арома терапия.Според нас нивото е около средното.

Солната стая :


Солната стая  не е включена в СПА пакета и се заплаща допълнително-15 лева за 40 минути престой за възрастен и 7,50 лева за дете.Трябва да направите предварителна резервация, за да ползвате стаята.
На местата ,където сме ходили ,солната стая не се заплаща допълнително и може да се посещава неограничен брой пъти на ден ! Обикновено е включено в СПА пакета.
Посещаваме солната стая в ранния следобед.Харесва ни как изглежда ,но не усещаме ефекта на солта.Любезна служителка на СПА рецепцията ни обяснява ,че в стаите ,които не са постоянно активни ,този ефект може би не се усеща по същия начин ,като в стаите ,които работят по цял ден. Пуска ни още 20 минути в стаята и влиза с нас,за да провери ефекта.Може би наистина има проблем.Уговаряме се на другия ден да проверим резултатите от профилактиката.


Солната стая след профилактиката:
На следващия ден влизаме отново в солната стая . Този път ефектът от солта се усеща чудесно!

Хубавото в този хотел е ,че персоналът е доста отзивчив и се опитва веднага да реагира на всички възникнали проблеми и молби на клиентите.Дори да не успеят веднага,не се отказват .
Тук е мястото да изкажем специални благодарности на служителката на СПА рецепцията Ж.А. !
Тя направи всичко възможно престоят ни да бъде приятен !

Ресторанта :

Ресторант Бел вю е светъл,просторен и приятен.Има три зали ,но в момента работят две. Капацитетът на заведението е около 300 места. Когато четох коментарите за ресторанта в Гугъл,направо се чудех къде ще вечеряме.Говореха за отвратителна храна ,малки порции и други ужасии.Нещата обаче не изглеждат така.Човек трябва да опитва ,дори с риск да се разочарова.

Поръчваме салата „Цезар“ и спанак с киноа.Ани е доволна от салатата!

„Цезар“ е салатата,която готвачите във всяко заведение правят според разбиранията си.Тоест,всеки слага каквото и както му падне.Затова няма да я коментирам като строга рецепта,а ще кажа ,че версията в този ресторант е приемлива.

Чабатата с маслина е топла ,хрупкава и вкусна.Пърленката с кашкавал и сирене също е много вкусна,произведена на място.

 

Като основно ястие поръчваме свински джолан.Приготвен е вкусно и порцията е добра за цената си!

Персоналът е учтив ,но нещата се случват малко бавно,предвид степента на натовареност на ресторанта.Ако не бяха забравили да ни донесат грилованите зеленчуци ,всичко щеше да бъде чудесно.Плащаме сметката и сервитьора получава бакшиш адекватен на усилията му.

Втори опит на следващата вечер.Вече сме четирима и поръчваме различни неща .Целта е да придобием по-добра представа за вкусовите качества на храната и размера на порциите.
Ще ги разгледаме в снимки с коментари.

Салатата „Бел Вю“ с бейби спанак,рукола,червена салата,айсберг ,авокадо,круши ,печени орехови ядки и синьо сирене е отличен избор за ценителите на тънкия вкус!
Препоръчваме я !

Салата с риба тон ! Приемлива е !

Свинско бон филе с моцарела ! Леко надценено ! Мачканите картофи не са включени в порцията.Заплащат се отделно.Същото важи и за грилованите зеленчуци.

Гарнитури,които се заплащат допълнително.

 

Телешко с манатарки ! Доста вкусно и на разумна цена спрямо други хотели !

Балканска салата !

Ребърца с барбекю сос на разумна цена ! Вкусни и крехки ,с удоволствие бихме хапнали пак !

Свински ребра „Патрондаш“ -не бихме повторили !

Закуската :

Закуската е богата,изобилна,вкусна ,сочна,калорична и витаминозна ! Голямо разнообразие от всичко,което човек може да си представи за закуска ! Без ограничения в количеството.Повече от това не може да се желае ! Доволни сме !


При влизане в ресторанта за закуска всеки клиент трябва да си вземе ръкавици на входа ,като част от мерките за борба с COVID-19.Замислих се за момент,дали не е по-добре служител на хотела да дава ръкавиците на всеки посетител,който влиза,вместо всички клиенти да ровят в една купчинка ръкавици, докато успеят да си вземат чифт.

Паркът и детските кътове :

Паркът е приятен и подходящ за лека разходка и игра на деца .Изобилстват детски съоръжения-люлки,въртележки,катерушки и детска въжена площадка  наречена „Въжеландия“. Всичко е ориентирано към децата.Има мини зоокът с магаренце и езерце с патици.Хотелът е рай за родители с деца до 12 годишна възраст.


Закрит детски кът с аниматор в хотела осигурява забавление за децата и спокойствие за родителите им,които ги наблюдават на голям монитор в ресторанта !


До вътрешния детски кът има зала за електронни игри с конзоли PlayStation 4,билярд ,въздушен хокей и други забавления .

Нашето мнение и оценка за хотела:


Хотелът изглежда добре. Стаите са големи,терасите са хубави.Паркингът е голям.Паркът е приятен за разходка. Има обаче още върху какво да се работи . Ако сте семейство с две деца до 12 годишна възраст, това е вашето място ! Безплатно настаняване на децата ,безплатен детски кът с аниматор,зала за игри ,детски съоръжения и люлки в парка ! От друга страна, в СПА центъра трябва да се поработи върху студената стая и парната баня.Температурата в общите помещения на СПА центъра е ниска,защото вратата е постоянно отворена . Във вътрешните басейни навсякъде има деца, дори и да не са детски.Не може да плувате или да се отпуснете спокойно във водата. До голяма степен за това са виновни и родителите,които точно тук са решили да научат децата си да плуват с пояс. Спасителите се опитват да въведат някакъв ред,но нямат голям успех. В тази зона усещането не е като в СПА хотел .Ние не бяхме с малки деца и искахме да избягаме от шумния град,ежедневния стрес и напрегнатата работа.За съжаление не ни се получи ! Нашата оценка за хотела е около 6,5/10. Нашите приятели,с които почивахме заедно, дадоха оценка 6/10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.